Zoek onderdelen op kenteken

NL

Wijzig geselecteerd voertuig

Distributie en riemen

Distributie en riemen zijn cruciale onderdelen van de motor van je auto. Ze zorgen voor de aandrijving en de juiste timing van motoronderdelen zoals de krukas en nokkenas. Denk hierbij aan de distributieriem, V-snaar en multiriem. Deze onderdelen moeten regelmatig gecontroleerd en vervangen worden om grote motorschade te voorkomen. Ook accessoires zoals riemspanners en spanrollen spelen een belangrijke rol in het behoud van de juiste spanning en voorkomen slijtage. Voor een optimale motorwerking is het van belang om altijd de juiste distributie- en riemonderdelen te kiezen.

Geen resultaten

Distributie en riemen: de basis van je motor

Distributie en riemen zijn essentieel voor de aandrijving en timing van de motor in je auto. Zonder deze onderdelen kan de motor simpelweg niet functioneren. De distributieriem zorgt ervoor dat de krukas en nokkenas in perfecte synchronisatie werken, zodat de kleppen op het juiste moment openen en sluiten. Andere riemen, zoals de V-snaar en multiriem, dragen de kracht van de motor over naar accessoires zoals de dynamo, waterpomp en airco. Elk van deze onderdelen speelt een belangrijke rol in de werking van je motor en moet daarom goed onderhouden worden.
 

Onderhoud en vervanging van riemen

Riemen zijn gemaakt van sterke, maar slijtbare materialen. Ze zijn gevoelig voor slijtage door hitte, wrijving en ouderdom. De levensduur van riemen varieert, afhankelijk van het type en de motor, maar distributieriemen moeten doorgaans tussen de 60.000 en 120.000 kilometer vervangen worden. Een versleten riem kan scheurtjes vertonen, uitgerekt zijn of een piepend geluid maken. Het is belangrijk om deze op tijd te vervangen om ernstige motorschade te voorkomen.
De vervanging van een riem kan vaak in combinatie met andere onderdelen gebeuren. Zo is het bij het vervangen van de distributieriem verstandig om ook de waterpomp te vervangen, omdat deze vaak gelijktijdig slijt.
 

Bestel vandaag nog jouw distributie en riemonderdelen

Bij ons vind je alles voor de aandrijving van je auto, of je nu een nieuwe distributieriem, V-snaar, waterpomp of riemspanner nodig hebt. Bestel vandaag nog de juiste onderdelen en profiteer van scherpe prijzen en snelle levering. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Ons team staat klaar om je te helpen. Vind het snel op 123autoparts.nl!