Zoek onderdelen op kenteken

NL

Wijzig geselecteerd voertuig

Gasveren

Gasveren zijn essentieel om de motorkap of achterklep van je auto omhoog te houden. Wanneer ze versleten zijn, blijven deze onderdelen niet meer stabiel openstaan, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Het is daarom belangrijk om versleten gasveren tijdig te vervangen. Er zijn diverse opties beschikbaar, geschikt voor zowel motorkap als achterklep. Gebruik een kentekencheck om eenvoudig de juiste gasveren voor jouw auto te vinden.

Geen resultaten

Gasveren

Gasveren, ook wel gasdrukveren genoemd, zorgen ervoor dat de motorkap of achterklep van je auto soepel opent en omhoog blijft staan. Ze bieden gemak en veiligheid tijdens het laden van je kofferbak of het uitvoeren van onderhoud aan de motor. Zonder goed functionerende gasveren kan de klep onverwacht dichtvallen, wat zowel gevaarlijk als frustrerend is. Daarom is het cruciaal om gasveren op tijd te vervangen wanneer ze tekenen van slijtage vertonen.
 

Hoe werken gasveren?

Gasveren maken gebruik van gasdruk om de motorkap of achterklep omhoog te houden. Wanneer je de klep opent, schuiven de veren uit elkaar en zorgen ze voor de benodigde stabiliteit. Dit voorkomt dat de klep onbedoeld naar beneden valt en biedt een veilige werkruimte. Bij defecte gasveren merk je direct dat de klep niet meer op zijn plek blijft staan.
 

Gasveren vervangen

Gasveren hebben een beperkte levensduur door slijtage, corrosie of drukverlies. Vooral in koude omstandigheden, zoals tijdens de winter, kan vocht in de veren bevriezen, wat de werking beïnvloedt. Andere tekenen van een versleten gasveer zijn olielekkage of gebroken bevestigingen. Het is verstandig om gasveren altijd per paar te vervangen, omdat beide veren doorgaans tegelijk slijten.
 

Bestel vandaag nog jouw gasveren

Zijn de gasveren van je auto versleten? Bestel vandaag nog jouw nieuwe gasveren voor de motorkap of achterklep. Wij bieden een breed assortiment van topmerken zoals FEBI BILSTEIN en TRISCAN, met een gegarandeerde pasvorm.
Bestel vandaag nog de juiste gasveren voor jouw auto en profiteer van scherpe prijzen en snelle levering. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste gasveren? Ons team staat klaar om je te helpen. Vind het snel op 123autoparts.nl!