Zoek onderdelen op kenteken

NL

Wijzig geselecteerd voertuig

Uitlaatsysteem

Het uitlaatsysteem van je auto speelt een essentiële rol in zowel de prestaties als de milieuvriendelijkheid van je voertuig. Het systeem bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder het spruitstuk, de katalysator, uitlaatpijpen, en dempers. Deze onderdelen werken samen om de uitlaatgassen, die vrijkomen bij de verbranding in de motor, effectief af te voeren en te filteren. De katalysator zet schadelijke stoffen om in minder schadelijke varianten, terwijl de dempers zorgen voor geluidsreductie. Hierdoor wordt zowel het geluidsniveau als de uitstoot van schadelijke gassen verminderd. Bij defecten is het belangrijk om het uitlaatsysteem tijdig te repareren of te vervangen om de prestaties van je auto en de bescherming van het milieu te waarborgen. De juiste onderdelen vind je eenvoudig bij 123autoparts door je kenteken of automodel in te voeren.

Diameter
Pijpverbinding, uitlaatsysteem
Pijpverbinder Klem
Diameter [mm] 70
Materiaal Roestvrij staal
Meer details FA1 Pijpverbinding, uitlaatsysteem
€ 7,56
Vóór 16:00 uur besteld, morgen verzonden
Pijpverbinding, uitlaatsysteem
Pijpverbinder Klem
Diameter [mm] 70
Meer details FA1 Pijpverbinding, uitlaatsysteem
€ 5,32
Vóór 16:00 uur besteld, morgen verzonden

Uitlaatsysteem

Het uitlaatsysteem van je auto is een essentieel onderdeel dat direct aan het motorblok is bevestigd. Dit systeem zorgt ervoor dat uitlaatgassen worden afgevoerd en schadelijke stoffen worden gefilterd, waardoor de milieubelasting wordt verminderd. Bovendien helpt het uitlaatsysteem om het motorgeluid te dempen, zodat je auto stiller en comfortabeler rijdt.
 
Wanneer brandstof in de motor wordt verbrand, komen er schadelijke gassen vrij. Deze gassen worden via het spruitstuk naar de uitlaat geleid. De katalysator in de uitlaat zorgt ervoor dat deze gassen worden omgezet in minder schadelijke stoffen voordat ze de auto verlaten. Daarnaast levert de uitlaat tegendruk aan de motor, wat helpt bij het optimaliseren van het verbrandingsproces en het verbeteren van de prestaties van je voertuig.
 

Onderdelen in het uitlaatsysteem

Het uitlaatsysteem bestaat uit verschillende belangrijke onderdelen die elk een specifieke functie hebben. Denk aan het spruitstuk, de katalysator, uitlaatpijpen, en dempers. Het spruitstuk verzamelt de uitlaatgassen van de cilinders en voert deze af naar de rest van het systeem. De katalysator filtert schadelijke stoffen uit de gassen, terwijl de middendemper en einddemper zorgen voor de geluidsreductie. Daarnaast speelt de lambdasonde een cruciale rol door het zuurstofgehalte in de uitlaatgassen te meten, wat helpt bij het afstellen van de brandstof-luchtverhouding voor een optimale verbranding.
 

Uitlaatreparatie en vervanging

Moet je uitlaat gerepareerd of vervangen worden? Wij hebben alles wat je nodig hebt voor een complete uitlaatreparatie, van katalysatoren tot lambdasondes. We bieden alleen onderdelen die specifiek zijn voor jouw automerk en -model, zodat je zeker weet dat ze perfect passen en optimaal functioneren.
 

Bestel vandaag nog jouw onderdelen voor het uitlaatsysteem

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe katalysator, EGR-klep of lambdasonde, wij hebben alle onderdelen die je nodig hebt om je uitlaatsysteem in topconditie te houden. Bestel vandaag nog en profiteer van scherpe prijzen, snelle levering en topkwaliteit. Heb je vragen of behoefte aan advies? Ons team staat klaar om je te helpen. Vind het snel bij 123autoparts.nl!